tag:blogger.com,1999:blog-2521638263904103228.post4988994471453097058..comments2022-08-24T15:31:42.570+02:00Comments on BRUNKULLANS TEMAKERSKA: "BRA" SKOLMAT - snart ett minne blottBRUNKULLANs TEA MAKERhttp://www.blogger.com/profile/03998247309503852668noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2521638263904103228.post-15477961923374517402009-02-16T23:38:00.000+01:002009-02-16T23:38:00.000+01:00Tack Fia, för allt klokt du skriver. Bläddrar fram...Tack Fia, för allt klokt du skriver. <BR/><BR/>Bläddrar fram till din krönika det första jag gör varje gång gratistidningen PÅ STAN(?) dyker upp. Och nu hittar jag den här fina sajten, kul! <BR/><BR/>Händer det något med skolmaten i Östersund, får du någon respons från kommunen på det du skriver? Jag får snart panik då mitt barn snart börjar skolan. Jag anser att skolmaten är bedrövlig, men får uppfattningen att få föräldrar verkar hålla med. Många äter mat som är besprutad, från dålig djurhållning, näringsfattig och full med socker hemma och då ställer man förstås inga andra krav på skolmaten än att barnen ska gilla den. Men skräpmat är väldigt lätt att fatta tycke för, det är ju ett av problemen med smakförstärkare och sötning, så det ser inte jag som ett vettigt krav. <BR/><BR/>Jag hoppas att du vet mer än jag om vad som händer bland beslutsfattarna och framförallt att det verkligen händer något överhuvudtaget. Du gör i varje fall en suverän insats och förr eller senare blir vi fler och starkare. Det måste vi och det måste bli förr!<BR/>/MiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2521638263904103228.post-89994407143834616512008-11-30T22:12:00.000+01:002008-11-30T22:12:00.000+01:00Jag hoppas att våra nödrop hörs någonstans. Det vä...Jag hoppas att våra nödrop hörs någonstans. Det värsta är väl att så länge föräldrarna skiter i vad deras barn får i sig, är vi inte så många som ställer krav. Svenssons matvanor är sorgligt nog inte så roliga. Svensson tror att kycklingbröst ska kosta 50 kronor kilot. Det här gör mig så otroligt upprörd, att folk inte fattar bättre. Hoppade in och jobbade extra inom äldrevården i somras och jag mådde fysiskt dåligt av att äta maten som serverades (som kom från Solliden)<BR/>För flera år sedan arbetade jag på en fritidsklubb. På loven fick vi mat från ett storkök men jag vägrade ge det till "mina" barn. Jag fick tillstånd att fixa egen mat (detta var innan alla EU-regler om kök osv), så jag planerade och lagade mat, med hjälp av barnen på loven. När vi fick mat från storköket betalade vi 19.20 per portion. Jag räknade ut i slutet av sommarlovet att jag var nere på kring 10 kr per portion. Och då lyxade vi verkligen vissa dagar. <BR/>KÄMPA PÅ! JAG ÄR PÅ!<BR/>/KatjaKatja Kristofersonhttps://www.blogger.com/profile/09502243369226072638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2521638263904103228.post-91885188187487018982008-11-27T11:07:00.000+01:002008-11-27T11:07:00.000+01:00Toppen! För som det är nu så skeppas ju skolmaten ...Toppen! För som det är nu så skeppas ju skolmaten ut från sporthallen till övriga skolor!<BR/>Lugnviksskolan tex har ju så. Egna kök som ingen jobbar i. Det varmhålls och värms bara...<BR/><BR/>Sen skiljer det sig tydligen mellan stora och lilla skolan. Bättre mat i den ena än den andra, vilket är konstigt eftersom det är lagat på samma ställe!? Har det med hur den varmhålls att göra?<BR/>Potatisen tex är som gummibollar...<BR/><BR/>Jontes gamla dagis har eget kök. Där varierade maten beroende på vem som jobbade! Men överlag så hade de toppenmat! Där lagas den direkt på dagis. Visst användes halvfabrikat ibland, men eget bröd bakades ofta och det serveras VARM mat..inte pissljummen:)<BR/><BR/>Jag hoppas att utredningen visar att man kan göra detta bättre, och att Carolas modell börjar följas även här:)<BR/><BR/>SusanneBrunkullanhttps://www.blogger.com/profile/12567038653257145638noreply@blogger.com