500 g biff eller innanlår av nötkött
2 st gula lökar
150 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk tomatpuré
0.5 msk rökigt lakritste eller Lapsang Souchong, finmalet
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1.5 dl crème fraiche
1.5 dl crème fraiche
1 msk syrlig stark senap av dijontyp
salt och peppar
Gör så här
1. Skär köttet i strimlor, skala och finhacka löken. Skiva eller skär champinjonerna i halvor.
2. Bryn köttet och löken i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg över i en liten gryta. Stek champinjonerna i resten av smöret och lägg i grytan. Tillsätt tomatpuré, te, vatten och kalvfond. Låt puttra cirka 15 minuter.
3. Späd biffgrytan med crème fraiche innan servering och smaka av med dijonsenap, salt och peppar.
4. Servera biff stroganoff med kokt potatis, gräddfil eller kesella, 1%, saltgurka eller mjölksyrad gurka i stavar.
1. Skär köttet i strimlor, skala och finhacka löken. Skiva eller skär champinjonerna i halvor.
2. Bryn köttet och löken i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg över i en liten gryta. Stek champinjonerna i resten av smöret och lägg i grytan. Tillsätt tomatpuré, te, vatten och kalvfond. Låt puttra cirka 15 minuter.
3. Späd biffgrytan med crème fraiche innan servering och smaka av med dijonsenap, salt och peppar.
4. Servera biff stroganoff med kokt potatis, gräddfil eller kesella, 1%, saltgurka eller mjölksyrad gurka i stavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar