400 gram eller
1 burk kokta kikärtor
4 msk kallpressad olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk tahini, sesampasta
Skal från ½ citron
½-1 dl starkt bryggt grönt te exempelvis Brunkullan grönt örtigt citrus te
Salt och svartpeppar efter smak
Mixa avrunna kikärtor med olja, vitlök, tahini och hälften av teet. Späd med resten av teet samt eventuellt mer om hummusen känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på ett fat och ringla över lite olja och eventuellt mjuka teblad. Foto: Tina Stafrén & Co
4 msk kallpressad olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk tahini, sesampasta
Skal från ½ citron
½-1 dl starkt bryggt grönt te exempelvis Brunkullan grönt örtigt citrus te
Salt och svartpeppar efter smak
Mixa avrunna kikärtor med olja, vitlök, tahini och hälften av teet. Späd med resten av teet samt eventuellt mer om hummusen känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på ett fat och ringla över lite olja och eventuellt mjuka teblad. Foto: Tina Stafrén & Co
Vad gott det låter, det måste jag prova att ha på mackan till nästa grillning, mums!
SvaraRaderaTack för tipset, ha en underbar dag!
Vänliga hälsningar Linnéa
Har idag njutit av nybakat bröd tillsammans med ditt goda gröna vårte. Vill bara tacka för alla goda teer som du lyckas trolla fram.
SvaraRaderaJag har en blogg som du gärna får besöka på http://bakplaten.blogspot.com
Det skulle vara roligt att ha en tävling på min blogg där vinnaren får te från Brunkullan, är det någonting du skulle vara intresserad av?
/Elin
Självklart får du ordna en tävling! Fin blogg och roliga recept du har!
SvaraRadera