3 msk havssalt
3 msk råsocker
1 msk rökigt te, exempelvis Brunkullan Rökigt lakrits te eller ett grönt te, finmalet med mortel
2 tsk vitpeppar, grovmalen
Blanda alla torra ingredienser och gnid in filéerna med gravblandningen. Mer salt på tjockare partier. Vänd filéerna efter 4-5 timmar. Låt grava ytteligare 4-5 timmar.
Skiva tunnt innan servering. Här serverar jag fisken med rårörda hjortron. Tina Stafrén tog bilden förra sommaren. Den underbara glastallriken i rosa är formgiven och blåst av Ulla på Storsjöhyttan.
Jag bara älskar dina matrecept,. med te!!!
SvaraRaderaExcellent!
Trevlig midsommar!! Mari.
Hittade hit via: http://www.saltpeppar.se/blog
SvaraRaderaTyckte det verkade spännande med te i maten och hittade ännu fler recept här. Jättekul.