27 sep. 2008

TESIRAPSBAKAD BRIE

Perfekt som drinktilltugg eller ostbricka efter maten. Torkade fikon, blåbär, russin eller aprikoser går bra att använda om bären är svåra att hitta. De finns ofta att köpa på lösvikt i välsorterade hälsokostbutiker.

TESIRAP
½ dl socker
3 dl vatten
1-2 msk Brunkullan rött smaksatt rooibos te.

Koka upp vatten med socker.
Låt koka tills simmigt.
Häll sockerblandningen över det torra teet.
Låt stå till det kallnat.
Sila bort tebladen.

Glastallriken är formgiven av Ulla Gustafsson från
Storsjöhyttan i Östersund, Blås&/Knåda i Stockholm. Foto: Tina Stafrén

OSTEN
1 hel mellanstor brieost eller 2 små
50 gr pumpakärnor
50 gr solrosfrön eller pinjenötter
25 gr torkade tranbär
25 gr torkade gojibär
25 gr torkade havtorn
2 msk flytande tesirap
Servera med Husåknäcke

Sätt ugnen på 200ºC
Lägg osten på ett bakplåtspapper på en ungsplåt.
Strö över alla nötter, frön och bär.
Ringla över tesirapen.
Grädda i 7-8 minuter i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar