Första älgjaktsveckan på Raftsjöhöjden är slut. Hela helgen har vi tagit om köttet på Gunilla och Gerts Getgård. I år har vi konserverat goda grytor i fina glasburkar förutom att vi malt älgfärs och kokat buljong. Så här upptäctes konserven: Napoleon lär ha sagt att " en armé färdades med hjälp av magen” och lät därför utlysa en tävling i Frankrike som gick ut på att finna en ny bättre metod att lagra mat på än att salta och torka. Efter 15 års arbete fick Nicolas Appert belöningen på 12 000 franc för sin burkkonserverings-teknik.
Gör så här:
Glasburkar med lock+ gummiring samt innehåll upphettas tills allt blir sterilt (140 grader i 5–10 min eller 120 grader i minst 20 minuter) och mikroorganismerna förstörs.
11 sep. 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det är ett toppentips!!
SvaraRaderaOch ditt höstte låter urgott!!!
Jag har inte getter men likn djur i min blogg i dag: )
Mari ( obs ny bloggadress, fd Guldkant på Livet)
intressant
SvaraRadera