14 okt. 2008

TEMAKERSKAN dricker också KAFFE

"I love coffea, I love tea" som i en låt från 80-talet av Manhattan Transfer. Ett gott kaffe är nästan lika härligt som en perfekt kopp te. Iallafall om det kommer ifrån Åre kafferosteri. Rostmästaren Eva är en cool böna som lägger ner stor kunskap och en massa passion i sina bönor. Här komer lite tips om ett hur man ska göra brygg- kok- och presskaffe från Åre Kaffesrosteri's hemsida.

Eva rekommenderar en dosering runt 7gr/kopp. Tänk på att volymen hos ett färskmalt kaffe är större än på ett vakuumförpackat. Så tar du 1 mått i vanliga fall så ta 1 och 1/2 mått.

TIPS Mät/Väg upp hela bönor och mal bara den mängd som du behöver. En vägledning till Er som inte har våg; 20 ml hela bönor av Njutning, Fröjd och Sublim blir c:a 7g. För 4 koppar använd cirka 1 dl hela bönor.

Njutning
Detta kaffe är en delikatess. Tryck på namnet för att läsa mer. Igår fick jag vara med på en liten provning i Trångsviken.

2 kommentarer:

 1. Äsch...skrev en lång kommentar, men avbröts av strömavbrott...!
  Vet inte om halva kommentaren kom med...du ser väl..hihi!

  Hur som helst! Tack för länken. Visste inte att Åre hade ett kafferosteri! Ska kika in där:)

  Susanne

  SvaraRadera
 2. Bara den hä kommentaren har kommit fram.
  Coolt med brygg och kokkaffe tycker jag.
  Espresso är sjukt svårt att få till perfekt, krävs nästan barristautbildning, medans deras Njutning blir bra varje gång.

  SvaraRadera