4 nov. 2008

TETODDY på RÖTT TE

Äntligen börjar det bli mörkt ute och mysigt inne.
Dags att kura ihop sig i soffan framför brasan och
njuta en varm tetoddy! Mums. Fotograf: Tina Stafrén

3 dl färdigbryggt Brunkullan Rött te lime honeybush eller
Brunkullan Rött Smaksatt Rooibos
1½ dl råsocker
1 flaska vitt vin
2 bit kanelstång
2 anisstjärnor
1 snittad och urtagen vaniljstång
1 flaska vitt vin, 75 cl
Spetsa eventuellt med lite cognac eller calvados

Gör så här: Brygg starkt te och smält sockret i detsamma, lägg ner kryddorna och låt det sjuda i cirka 5 minuter. Låt svalna lite och tillsätt vinet. Låt gärna stå över natten. Sila bort kryddorna och värm till cirka 70 grader innan servering.

2 kommentarer:

  1. Det låter jättegott, speciellt varianten med röda originalet som är min favorit. Ska genast prova!

    /Katja

    SvaraRadera