31 jan. 2009

GOD SMAK och ÄCKLIG MAT - vilken och varför?

Samlar just nu material till en ny krönika där temat är SMAK. Vill nu gärna veta vilka smaker du inte tycker om och vilka smaker du älskar? Vad är det som gör att man tycker mat är "äcklig" och varför älskar man andra? Är det stämningen, förväntan vid första smaktillfället? Konsistens? Andra orsaker? Färg? Doft? Skriv gärna några rader till mig och berätta. Ha en härlig helg! Varför inte passa på att göra en kryddig och spetsad Matcha Latte? Värm mjölk med hel kardemumma, kanel och råsocker. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Låt svalna till cirka 80 grader. Därefter tillsätter du grönt matchapulver (japanskt grönt te) och vill du kan du spetsa med ljus rom. Tina har fotat.

3 kommentarer:

  1. Oj, det var knepigt. Jag ska fundera lite så kanske jag återkommer.
    Men jag undrar en sak. har du i ditt sortement någon bra te-silsvariant som inte släpper igenom rött te? Det är så trist att få massa bös i munnen när man dricker. Jag tänkte beställa något av dina teer och om du har någon sådan sil så passar jag på att köpa det med.
    Vänliga hälsningar Mikaela

    SvaraRadera
  2. Kika på tesilen Sören eller tefiltret Wilma. Båda fungerar toppen! http://www.brunkullan.com/8818.konsumenter.html
    Mvh Fia

    SvaraRadera
  3. Tack! När nästa lön komer ska här beställas! :)

    SvaraRadera