8 aug. 2009

NANCYS EKOLOGISKA GRÄDDTÅRTA

Till det senaste numret av Vi föräldrar har temakerskan producerat familjemat i Slow Food-anda. Alla har rätt att njuta av god, naturlig och ekologisk mat, även barn. Precis som barn lär sig skriva och räkna så behöver dom också kunskap i smak. Bäst blir dom om man lagar maten tillsammans. Här är receptet på en tårta som blir så vacker när barnen dekorerat den med färska bär och ätliga blomblad. Receptet på bottnarna till tårtan kommer från Nancys trädgård i Skucku utanför Svenstavik, läs mer på: . Ett underbart ställe att besöka för hela familjen.

Nancys trädgårdstårta
2 st ägg
2 - 2,5 dl socker
2 msk smör
1 dl mjölk
3 dl dinkelmjöl
1½ tsk bakpulver

Rör ägg och socker poröst, koka upp smör och mjölk, vispa ner blandningen kokhet i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 200ºC i 30-35 min.
Dela kakan i tre bottnar, rårörda jordgubbar imellan varje lager,önskas saftig tårta, kan man stänka på lite äppel juice.
Dekorera tårtan med grädde och färska bär, ätbara blomblad, lite efter säsong.
Foto: Tina Stafrén



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar