13 jan. 2010

TEMAKERSKANS TESKOLA JANUARI, del 1

Teets historia
Te berör många kulturer och dess historia är rik och färgstark. Legenden säger att te upptäcktes år 2737 f Kr av den kinesiske kejsaren Shen Nong. Han observerade en vindpust som blåste ner några teblad i kokande vatten vilket ledde till denna intressanta brygd. Teet användes i huvudsak för medicinska ändamål i Kina fram till 300-talet e Kr. På 700-talet e Kr infördes te till Japan, men på grund av påfrestningar i relationerna mellan Kina och Japan, vann drycken inte någon popularitet tills den återinfördes århundraden senare, den japanska teceremonin föddes. Teerna kom till Sverige i slutet på 1600-talet men det var först på 1700-talet som tehandeln kom igång på allvar genom Ostindiska kompaniet.

3 kommentarer:

 1. Underbart med en teskola! Jag täntke faktiskt idag att jag borde ta reda på lite mer om te och vilket som ska ha hett vatten och vilket som inte ska ha det osv. Perfekt!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag ville bara kika förbi och säga att jag älskar Brunkullans te.

  Kommer från Östersund och hade ingen aning om att det var så stort i resten av Sverige! Det är jättekul. Hade heller aldrig provat den somriga, gröna & KRAV-märkta, SJUKT GOTT!

  SvaraRadera
 3. Hej Fredrik!
  TACK för de fina orden, själv älskar jag också teerna och är stolt över att få sprida gott och rent te som gör skillnad. Kram Fia

  SvaraRadera