Här kommer receptet på en sliskigt söt men hiskeligt god kaka jag var fullkomligen beroende av när jag var gravid. Passar perfekt i min smak till ett rökigt te av lapsang typ. Skär kakan i små,små trekanter så räcker den länge.
KAKAN;
6 ägg
7,5 dl socker
3 dl smält smör12 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
4,5 dl mjöl
Rör ihop allt. Bred ut smeten i långpanna på smort smörpapper. Grädda i 15 minuter på 200 C°, mitt i ugnen. Gör glasyren under tiden.
KOKOSGLASYR;
1,5 påse, cirka 300 gr kokosflingor
3 dl socker
1,5 dl sirap
2 dl vispgrädde
75 gr smör
Koka upp. Bred på glasyren på kakan och stoppa in den i ugnen igen på 200˚C, tills kakan har fått fin färg. Kakan funkar fint att frysas. Foto: www.fotograftina.se
Låter fantastiskt! Vill också påpeka hur vackert porslinet är, passade helt perfekt!
SvaraRadera