13 dec. 2008

GODASTE REVBENSPJÄLLEN med rökig smak från Jämtlandsfjällen

Otroligt gott och enkelt recept på revbensspjäll där jag fått grundreceptet från Eva Högbom. Att använda Brunkullans rökiga te som extra smaksättare blev en riktig höjdare! Faktiskt passar det att äta spjällen året om. Prova att hitta en ekologisk grisuppfödare nära dig! Revbenen kan med fördel ätas under flera dagar.
2 kg knäckta revben skurna i bitar
Marinad:
1½ dl soya
3 msk paprikapulver
2 msk ingefärspulver eller 100 gram färsk riven ingefära
1½ msk Brunkullans rökigt lakrits te eller Lapsang Souchong med lite anis och fänkål, finfördelat i mortel
2 tsk malen vitpeppar
Gör så här:
Låt revbenen ligga i marinaden i minst 4 timmar men helst över natten.
Stek i stekpåse på 175Cº i cirka 1 timme. Servera med gratäng eller hemlagat potatismos. Foto: FotografTina & Co

1 kommentar: