7 jan. 2009

JULSKINKA över? Gör SKINKCHIPS.

Skinkchips med ostkräm och granatäpple

20 -30 skivor tunna skivor valfri skinka. Julskinka går bra.
1 dl crème fraiche
½ dl rivern ost
1 msk finstrimlad basilika
Salt och peppar

Gör så här:Torka skinkan i ugn på bakplåtspapper 90Cº i 2-3 timmar eller tills skinkan blivit helt torr och knaprig.

Servera chipsen med en klick crème fraiche smaksatt med valfri riven ost,salt och peppar. Garnera med granatäppelkärnor.

Foto: Tina Staffrén

2 kommentarer:

  1. Tack! Vilket bra tips.
    Jag skulle också vilja dela med mig av något trevligt. För er som inte upptäckt fiket Bakverket på Bondegatan 58( 08-640 91 07) i Stockholm, vill jag rekommendera ett fikabesök. Det enda som jag tycker saknas är Brunkullans teer och då speciellt roibos/honeybush, som är min favorit. Men nästa gång jag besöker Bakverket hoppas jag att även det ska finnas att avnjuta.
    Margaretha L-H

    SvaraRadera