21 apr. 2009

GLADA EKO NYHETER

Ett stort GRATTIS till underbara Carola Magnusson, vd och grundare av Carolas Eko, som precis fått Gunilla Arhéns förebildspris. Se prisutdelningen här. För någon vecka sedan var Carola i Jämtland för att sprida kunskap och kämpa för BRA SKOLMAT i länet. Carola och Temakerskan njöt av den första vårsolen på bryggan vid Båthuskrogen. Mycket prat, skratt och många koppar te blev det. Tack för att du hjälper oss i kampen!

Den andra goda nyheten står att läsa i dagens SVD där Ethel Forsberg, generaldirektör vid Kemikalieinspektionen konstaterar att två fördelar är helt klarlagda vad gäller ekologisk odling; "Ekologisk odling gynnar den biologiska mångfalden. Och frånvaron av kemiska bekämpningsmedel eliminerar de problem för hälsa och miljö som dessa medel orsakar för stora delar av dagens livsmedelsproduktion." Tänk om dessa nyheter kunde få lika mycket media som Marit Paulsen fått de senaste veckorna. En del helt okritiska dessutom.
Foto: Gunnar Bergkrantz

2 kommentarer:

 1. Jag tycker det är så viktigt att köpa ekologiskt och närodlat. Alla kan inte göra allt man alla kan göra något. Det är skrämmande att vi äter de gifter som sprutas på grödorna. En bonde förelästa för oss om hur viktigt det är med att odla ekologiskt. Han berättade att när bönderna besprutar sina marker använder de gasmasker eftersom det är så giftigt, djuren då, de har ju inga masker. Tycker det är skrämmande, det är en av orsakerna till varför jag väljer ekologiskt.

  Du skrev på min blogg, Drömmar och Lycka, fick du mitt mail jag skrev till dig?

  Ha en fortsatt underbar kväll!

  Många varma hälsningar Linnéa

  SvaraRadera
 2. Heja, heja i eran kamp, ni gör det bra!

  Ha en trevlig Valborgshelg! Mari.

  SvaraRadera