17 apr. 2009

HUMMOS MED GRÖNT TE

Hummus är en arabisk kikärtsröra som jag älskar. Gott att ha som servera som tilltugg med grönsaksstavar med brödbitar, läckert att använda på mackan istället för smör. Här kommer en variant med grönt te.

400 gram eller
1 burk kokta kikärtor
4 msk kallpressad olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk tahini, sesampasta
Skal från ½ citron
½-1 dl starkt bryggt grönt te exempelvis Brunkullan grönt örtigt citrus te
Salt och svartpeppar efter smak

Mixa avrunna kikärtor med olja, vitlök, tahini och hälften av teet. Späd med resten av teet samt eventuellt mer om hummusen känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på ett fat och ringla över lite olja och eventuellt mjuka teblad. Foto: Tina Stafrén & Co

3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter, det måste jag prova att ha på mackan till nästa grillning, mums!

    Tack för tipset, ha en underbar dag!

    Vänliga hälsningar Linnéa

    SvaraRadera
  2. Har idag njutit av nybakat bröd tillsammans med ditt goda gröna vårte. Vill bara tacka för alla goda teer som du lyckas trolla fram.

    Jag har en blogg som du gärna får besöka på http://bakplaten.blogspot.com

    Det skulle vara roligt att ha en tävling på min blogg där vinnaren får te från Brunkullan, är det någonting du skulle vara intresserad av?

    /Elin

    SvaraRadera
  3. Självklart får du ordna en tävling! Fin blogg och roliga recept du har!

    SvaraRadera