3 okt. 2009

ROSMARIN SCONES

I senaste magasinet Amelia HÖST blev tyvärr mitt recept på Rosmarin Scones lite fel. Jag har skrivit 7 dl vetekli istället för 7 dl vetemjöl. Vet inte hur eller varför det blev så och tyvärr är det inget jag upptäckte vid korrekturläsningen. Jag vet bara att jag tänkte när jag gjorde receptet att det kanske blir bra med 1 dl vetekli i också men så bestämde jag mig för 1 dl grahamsmjöl…Sorry! Bäst passar ett rökigt te till i min smak. Här kommer det rätta receptet:
ROSMARIN SCONES
7 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
100 gram smör
2 tsk torkad rosmarin eller 2 msk hackad färsk rosmarin
4 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rosmarinen och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma massan till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225˚C i cirka 15 minuter. Servera nygräddade och varma. Gott med rårörda lingon och vispad grädde till.

3 kommentarer:

  1. Det här låter jättegott, måste testa!

    SvaraRadera
  2. Låter inte så dumt det receptet. Får prövas på här hemmet. Fin blogg förresten!

    SvaraRadera
  3. Hej hopp Fia, vinnarens mail är på g till dig, ha det bra och du, vilka fina bilder Tina tog på er på isen i Amelia jul, läckert och juligt! Mari.

    SvaraRadera