20 maj 2010
TEMAKERSKANS TESKOLA MAJ, del 5
Rooibosbuskens blad plockas, strimlas och lämnas att jäsa i rullar eller nedgrävda i jorden, för att slutligen torkas. Jäsningsprocessen gör smaken starkare, och bidrar till att ge rooibos dess karaktäristiskt röda färg. Rooibos som inte genomgår jäsningsprocessen innan det torkas blir grön rooibos. Rooibos innehåller inget tein (koffein) som te gör. Tein är ett uppiggande ämne, detta gör att teer gjorda av rooibos är lämpligt att dricka på kvällen. Hos Brunkullan hittar du fyra olika ekologiska blandningar med rooibos, Rött Original, Lime Honeybush, Blåbär Vanilj och det nylanserade Rött Iste
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag saknade ditt te i dag, " Min" Ica hade det inte, ska kolla vidare... Försommarhälsningar fr Nordingården
SvaraRadera