13 sep. 2010

Östersund - Matlandethuvudstad


Måndagen den 13 september utsåg jordbruksminister Eskil Erlandsson Östersund till den första matlandethuvudstad i Sverige, vid en ceremoni på Jordbruksdepartementet.
- I Östersund finns allt det som Sverige – det nya matlandet handlar om. En stark entreprenörsanda med kreativa företag inom matområdet och samtidigt finns ett stort engagemang för den goda maten inom kommunen. Därför är Östersund en värdig vinnare, säger Eskil Erlandsson. 
Undertecknad var på plats och bjöd på lokala läckerheter som matlandetambassadör för Jämtland. Foto: Foto: Elima Mwinyipembe Läs mer här. 

2 kommentarer:

  1. Åter är jag så STOLT över Jämtland, Östersund och dig förstås. Samtidigt som jag vill hela världen ska se oss så samtidigt vill jag behålla det genuina och "orörda" i vårt landskap. Men detta är en fantastisk utmärkelse. Grattis

    SvaraRadera
  2. Hej Fia, jamen givet, Jämtland är ju ett riktigt gastronomiskt rike hela länet! Och med dig i fronten såklart! Östersund ÄR verkligen en värdig vinnare!!! Så kul! Såna tekoppsörhängen borde du verkligen ha, så roliga de var! Mari.

    SvaraRadera