7 dec. 2010

Jämtland i Kina

Temakerskan har haft ett hektiskt liv de senaste månaderna. Arbetar stor del av min tid just nu som som Matlandetambassadör för Jämtland och nu har engagemanget fört mig till telandet Kina och staden Shenzhen - Creative city of Gastronomy. På fredag besöker jag ett tehus!! Can't wait.

Vi är fem personer på plats ifrån regionen.
Katarina Nyberg Finn - kommunalråd i Östersunds kommun 
Ann Rydén - chef för serviceförvaltningen i Östersunds kommun
Bodil Cornell - verksamhetsledare för Eldrimnerner - nationellt resurscenter för mathantverk
Dag Hartman - Projektkoordinator JiLU. 
27 städer ifrån hela världen är på plats - dessa utgör UNESCOs Creative Cities Network träffas en i södra Kina för sitt årliga möte.

På dagordningen står strategier att öka engagemanget hos andra städer i världen, speciellt i utvecklingsländer som inte har kompetens och resurser att ansöka om medlemskap i nätverket, hur de olika genrerna, musik, folkkonst (folk & arts), design, litteratur, film, media konst (media arts), och gastronomi ska arbeta i olika subgrupper men även korsa in på varandras områden för att skapa kreativa miljöer som leder till ökad innovation, ökad tillväxt och nya jobb. Läs mer om nätverket här:

Vid ankomsten till Kina var det ett gigantiskt pressuppbåd som resulterat i ett antal artiklar samt ett TV-inslag på Nationell kinesisk TV.

3 kommentarer:

 1. Häftigt, men varför heter det "ÖSTERSUND" i KIA?
  Bosse

  SvaraRadera
 2. Tack för att du för in Kina som en självklar plats på jorden.

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat Fia! Kör så det ryker!

  SvaraRadera