13 sep. 2010

Östersund - Matlandethuvudstad


Måndagen den 13 september utsåg jordbruksminister Eskil Erlandsson Östersund till den första matlandethuvudstad i Sverige, vid en ceremoni på Jordbruksdepartementet.
- I Östersund finns allt det som Sverige – det nya matlandet handlar om. En stark entreprenörsanda med kreativa företag inom matområdet och samtidigt finns ett stort engagemang för den goda maten inom kommunen. Därför är Östersund en värdig vinnare, säger Eskil Erlandsson. 
Undertecknad var på plats och bjöd på lokala läckerheter som matlandetambassadör för Jämtland. Foto: Foto: Elima Mwinyipembe Läs mer här. 

2 sep. 2010

Tekoppsöron?

Snubblade över ett par roliga örhängen hos Maiken och Siri, två norska tjejer bakom butiken TinyTasty. Tekoppar i öronen borde alla teälskare och temakerskor ha. Dom har även andra läckra skapelser som våffelörhängen eller tårtringar.

1 sep. 2010

TEMAKERSKANS TESKOLA SEPTEMBER, del 9

BRYGGNING OCH DOSERING Det godaste teet får du genom att brygga teet direkt i kanna. Svart smaksatt te blir också bra om du brygger det i en klassisk bryggare. Grönt smaksatt te kan däremot bli beskt i en bryggare. Häller du iskallt vatten över tebladen innan du brygger det så går det bra. Rött te blir bäst i en finmaskig tesil eller i ett engångstefilter. Tekulor är bannlysta då tebladen omöjligt kan utveckla sig. Cirka 2 gram te, ungefär 1 tsk per kopp är generellt en lagom dosering.