28 sep. 2008

RÖDBETS CARPACCIO med källarlagrad GETOST och rostade PUMPAKÄRNOR

Nu är det skördetid och då är det alla gastronomers plikt att frossa grönsaker. Färska rödbetor med en god getost är bland det bästa man kan äta så här års.

Detta recept och fler kreativa eko-recept hittar du i Amelia HÖST. Där finns undertecknad med på sju sidor. Recept och tips om mat till ett härligt knykalas finns där.

Foto: Tina Stafrén

RÖDBETSCARPACCIO
10 kokta rödbetor
3 msk pumpakärnor
4-5 msk fin olivolja
1 msk balsamvinäger
10 skivor valfri getost, källarlagrad eller vit caprin
3-4 msk rostade pumpakärnor

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Koka och skala rödbetor
Skiva tunnt med osthyvel
Klä en tallrik
Ringla över en god kallpressad olja/vinäger
Hyvla över osten precis innan servering

Toppa med rostade pumpakärnor
Salta och peppra efter smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar