19 nov. 2008

SNABBA OSTPAJEN med GRÖNKÅL

Filodeg är verkligen enkelt och jättegott att använda som pajdeg. Filodegen är som tunna, tunna blad och torkar därför snabbt. Ett tips är att förvara filodegsbladen under en fuktig handduk när du arbetar med dom. Vill du kan du pensla ihop bladen med skirat smör. Ett paket brukar väga cirka 400 gram. Du hittar filodegen i frysen på matbutiken.

200 gram filodeg
100 gram strimlad grönkål
50 gram smör
6 ägg
400 gram riven smakstark ost
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 tsk salt
½ tsk caynnepeppar

Gör så här:
Klä en smord pajform med filodeg i cirka 10 lager.
Fräs grönkål i smör och låt kallna lite.
Blanda resten av ingredienserna och häll i skalet.
Lägg på grönkålsfräset och grädda 35-40 minuter i
cirka 200Cº eller tills pajen fått fin färg.

Servera pajen med världens snabbaste romsås.

Gör så här:
1 brk crème fraiche
1 brk stenbitsrom
½ gul lök, fint hackadsalt och peppar

Foto av fantastiska Tina Stafrén

2 kommentarer:

  1. Är inte så förtjust i grönkål, men det SER ju så gott ut;)
    Men kanske man kan byta ut kålen mot nått annat? Spenat kanske?
    Ska komma på nått och prova!

    Susanne

    SvaraRadera
  2. Javisst går det fint att byta ut grönkålen mot spenat!

    SvaraRadera