15 mars 2010

TEMAKERSKAN MATLANDETAMBASSADÖR

Ibland kör det riktigt ihop sig. Man bränner såsen, tappar äggen och glömmer potatisen på spisen och den blir helt överkokt och bildar en slags sprucken seg massa i botten på kastrullen. Så ser livet ut för mig ungefär i skrivande stund. Vardagen bland stress och sås. Tre barn, två bolag och en man att pussla ihop med allt man vill och kan göra är en fantastisk utmaning. Som grädde på moset har jag nu också tackat ja till att bli matlandetambassadör.Fick träffa farbror Eskil, vår jordbruksminister över en lunch för ett par veckor sedan tillsammans med landets övriga matlandetambassadörer. Jämtländsk röding serverades.
Så är ser uppdraget som ambassör ut; Sprida och förankra visionen Sverige – det nya matlandet i alla delar av landet och också inspirera till matlandetaktiviteter i sitt respektive län.  Sverige - det nya matlandet är en vision om att skapa fler jobb och tillväxt genom framförallt satsningar på mat- och livsmedelsproduktion i kombination med turism. Visionen har fem fokusområden: offentlig mat, primärproduktion, förädlad mat, matturism och restaurang. Målet är att utveckla var och ett av de fem fokusområdena så att Sverige blir ett framstående mat- och turismland och att 10 000 nya jobb skapas. Jag funderar på om jag håller på att bli överkokt eller om jag kanske kan hjälpa till att rädda såsen? Den som lever får se. Här kommer ett recept på Fritata, den perfekta restmaten när du är stressad.
Tag det du har i kylen. Gammal pasta som spagetti eller makaroner, grönsaker lök, ris, bacon, skinka, röror. Fräs på eventuell lök och bacon. Lägg ner de andra ingredienserna och slö över en äggstanning. Cirka 1 dl mjölk per ägg. Gör en äggstanningen av havremjölk för en mjölkfri variant. Låt stå och småputtra på lägsta värmen en stund. Strö eventuellt över lite ost och gratinera hela pannan i ugnen på grill. Skär i tårtbitar och servera. Foto; Sandra Pettersson hos http://www.fotograftina.se/

3 kommentarer:

 1. Matlandetambassadör - perfekt med dig på sådan post.
  Imponerande driftighet. Som alltid.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för besök hos mig! Vilken spännande sida du själv har här :) Jag älskar te (jag o sambon dricker minst en kopp varje kväll) så jag testar gärna ditt te :) Sänder ett separat mail med min adress.

  Så spännande att vara matlandetambassadör - men det verkar som att du har mycket på tallriken så du får se till att sköta om dig själv också så att det inte blir för mycket för dig! :)

  SvaraRadera
 3. TACK kära vänner! Jo jag aktar mig noga för att inte komma ur balans. Daglig meditation hjälper till.

  SvaraRadera