1 apr 2010

TEMAKERSKANS TESKOLA APRIL, del 4

Grönt te genomgår inte den oxideringsprocess som svart te gör. Teet slängs istället på stora pannor direkt efter skörd och torrkokas om det är ett grönt te ifrån Kina, eller ångas om det är en tesort ifrån Japan. Upphettningen är det moment som bevarar tebladets gröna färg samt dödar enzymerna som krävs för att sätta igång oxideringen. Den främsta skillnaden mellan svart och grönt te är alltså just oxideringen. Lagom till påsk och som en hyllning till våren har jag skapat ett nytt smaksatt grönt te, ett smaksatt japanskt sencha. Ett vårte med rosenknoppar och jordgubbar med en alldeles, alldeles underbar doft.

2 kommentarer:

  1. En toppen teskola du har!!! Och blogg ju, jag städae blnad mina igår och har gjort en deliblogglista, där hamnade du! Ha en skön valborg!! Mari.

    SvaraRadera
  2. Torrkokning och ågning... mycket man inte vet om teer, kul teskola du har och du är en helt perfekt matlandetambassadör!!!

    Mari.

    SvaraRadera