25 juli 2010

Östersund - Creative City of Gastronomy

I fredags kom äntligen beskedet som kan bli ett riktigt genomslag för Jämtlandsregionen som gastronomiskt centrum i Norden. Östersund utsågs till Creative City of Gastronomy av FN-organet UNESCO. Detta har jag väntat på i fem år, allt sedan jag först fick höra talas om nätverket! Lämnade in ett medborgarförslag till kommunen för tre år sedan och se - den demokratiska processen fungerar, trägen vinner! Nu gäller det att ta sig an möjligheten. Läs mer om utnämningen i ÖPs ledare. Nästa steg i processen att etablera Jämtland som Nordens gastronomiska mitt torde vara att vinna regeringens tävling om Sveriges Matlandethuvudstad. Om ingen annan nominerar Östersund så ser iallafall jag det som min plikt som Matlandetambassadör för Jämtland. Ansökan ska vara inne innan den 1 september. Trevlig Sommar på Er!

5 kommentarer:

 1. Stort grattis till er och särskilt till dig Fia! Vilken matlandetambassadör du är!!! Detta är en utmärkelse som vi alla känner oss stolta över.
  Maria Petersson, Jordbruksverket

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt för hela Jämtland!
  /Åsa

  SvaraRadera
 3. Grattis till den demokratiska processen och heja Jämtland!

  jag vill också berätta att jag länkat till din blogg från min. Min blogg handlar ju inte alls om mat, slow food eller te, men jag vill ändå ge mina läsare upplevelsen av din blogg. Det kan ju inte skada =)

  SvaraRadera
 4. Grattis! BRA jobbat, tur vi har dig Fia.

  SvaraRadera
 5. TACK så mycket kära Ni, det värmer! Efter fem års strävan är vi nu på toppen! Nu ska vi ner också (-)

  SvaraRadera